Waarom ChangeVenture?

foto-sander“Zelfstandig werken, met alleen de opdrachtgevers en geen baas; dat klinkt als vrijheid. Maar mijn ervaring als zelfstandige leerde mij dat er ook een keerzijde is. Persoonlijk mistte ik collega’s; sparringpartners waarmee je eerlijk van gedachte kunt wisselen en die je helpen om tot andere inzichten en nieuwe oplossingen te komen. Ik vond het ook lastig dat, voor een ZZP-er die zich uitsluitend op basis van een uurtarief laat vergoeden, er een vliegwiel ontbreekt dat de omzet onevenredig doet stijgen. Opschakelen is synoniem voor ‘meer uren maken’ en ‘op vakantie’ staat gelijk aan ‘inkomstenderving’. Ik begon zelfs te twijfelen of ik wel een ondernemer was (los van wat de fiscus daarvan vind). Immers: welke investeringen deed ik nu? En wat was het rendement? Andere ZZP-ers hoorde ik vaak klagen dat ze tijdens een klus geen tijd hebben voor acquisitie, waardoor een periode met hard werken wordt opgevolgd door een stressvol interbellum zonder inkomsten. En dan is er nog die nieuwe wet die het inhuren van ZZP-ers voor opdrachtgever riskant maakt….

Al deze zaken gingen mij steeds vaker in de weg zitten en op een gegeven ogenblik was ik het zat en ging weer in loondienst. Maar zelfs als directeur in loondienst van een leuk, innovatief IT-bedrijf in de maakindustrie, bleef de consultantfunctie en het werken binnen veel verschillende bedrijven een aantrekkingskracht op mij uitoefenen. De inhoud van het werk trok mij aan, maar de omstandigheden zeker niet. Totdat ik het concept van ChangeVenture ging uitwerken. Ik vond daarin een oplossing voor bijna elk probleem dat kleeft aan het ZZP-en. Geïnspireerd door Johan Cruijff (“Ik heb geen geheim voor succes. Gewoon iets doen wat je leuk vind en goede mensen om je heen verzamelen. Want alleen kun je niets, maar met z’n allen kun je alles.”) bedacht ik de ChangeTeams, en de netwerkorganisatie waarin deze functioneren.

ChangeVenture is voor mij de oplossing waarin best of both worlds bij elkaar komen: zelfstandigen blijven zelfstandig en kunnen in hun specialisme uitdagende opdrachten aannemen. Maar binnen ChangeVenture ontmoeten ze collega’s met wie ze kunnen sparren en die hen uitdagen. Ook biedt samenwerking met de leden en het betrekken van anderen bij opdrachten een aantal andere verdienmodellen op dan het uurtje-factuurtje. ChangeVenture is een rechtspersoon dat als bemiddelingsbureau optreed tussen de ZZP-er en opdrachtgever, met inzet van goedgekeurde modelcontracten. Tegelijkertijd zijn alle leden een beetje eigenaar van de club. ChangeVenture heeft een unieke propositie naar klanten en een ideale constructie voor zelfstandigen zonder personeel!”

Sander Jansen, oprichter ChangeVenture UA

Lees ook: